Boek: Mevrouw Koekoek en de vier kuikens

Het is zover, ik ben heel blij, mijn kinderboek is gepubliceerd! Nu kan iedereen Mevrouw Koekoek leren kennen en óók zien. Door de tekeningen van Pauline hebben de personages in het boek allemaal een gezicht gekregen.

Mevrouw Koekoek kun je op deze pagina bij Alleszeggend bestellen, dan krijg je het boek via mij en kan ik het boek signeren.

Mevrouw Koekoek woont al jaren in de koekoeksklok in het klaslokaal van Juf El. Ze leeft daar haar eigen voorspelbare leven. Tot op een dag de directeur besluit dat het leuk is om met Pasen een bak met kuikens in de klas van Juf El te zetten.

Mevrouw Koekoek vindt het maar niks. Ze wil niks met ze te maken hebben en negeert de kleintjes. Toch weten ze haar te raken en ontstaat er een vriendschap die ervoor zorgt dat Mevrouw Koekoek tot het uiterste zal gaan om de kuikens te redden.

Maar of dat gaat lukken…

Het boek is uiteraard ook verkrijgbaar bij de boekhandel of via de bekende online kanalen. Een betrouwbare link om het boek Mevrouw Koekoek en de vier kuikens te bestellen, is: www.boekenbestellen.nl/boek/mevrouw-koekoek

Ms. Cuckoo and the four chicks

Er is ook een Engelse vertaling uitgebracht van Mevrouw Koekoek en de vier kuikens! Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of via de bekende online kanalen. Onderstaand een betrouwbare link voor het bestellen van het boek Ms. Cuckoo and the four chicks.

www.boekenbestellen.nl/boek/ms-cuckoo

Pauline Neefs-Franke, illustrator

Mevrouw Koekoek in de media

De Gelderlander, Regio de Liemers 9 maart 2022

Zevenaar Post 2 maart 2022

Sinds de 3de week van maart schenkt de Bossche boekhandel Adr. Heinen aandacht aan mijn kinderboek Mevrouw Koekoek en de vier kuikens. El was er een bekende, zowel als vaste klant als kleuterjuf. Dat deze boekhandel het boek uitlicht, is van grote betekenis voor mij en El haar familie en vrienden. 

PERSBERICHT

 

Er zit weer leven in de koekoeksklok van Juf El!

Een ontroerend en spannend kinderboek over het aangaan van bijzondere vriendschappen.

 

Zevenaar 22 februari 2022- Na het overlijden van haar tante, kreeg Janneke van den Eerenbeemt-Venhorst de koekoeksklok die 40 jaar in het klaslokaal van haar tante hing. Tante El was een kleuterjuf in hart en nieren. Ze overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker in 2020. Haar verzonnen personage Mevrouw Koekoek woonde in de klok. ‘Toen ik haar koekoeksklok kreeg, kreeg ik er dus ook Mevrouw Koekoek bij’ vertelt schrijfster Janneke. Hiermee werd het idee van een boek over Mevrouw Koekoek geboren.
Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en via de bekende online kanalen. Wie graag een gesigneerde versie wilt, kan het boek bestellen via
www.alleszeggend.nl/boek.

 

Rijkelijk geïllustreerd

Het verhaal van Mevrouw Koekoek en de vier kuikens wordt gedragen door een groot aantal treffende en kleurrijke illustraties van Pauline Neefs-Franke. Pauline en Janneke zijn door een gezamenlijke kennis met elkaar in contact gebracht. Het bleek een schot in de roos en de dames zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Met als resultaat een prachtig voorleesboek geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar of leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar.

Kuikens

Mevrouw Koekoek woont al jaren in de koekoeksklok in het klaslokaal van Juf El. Ze leeft daar haar eigen voorspelbare leven. Tot op een dag de directeur besluit dat het leuk is om met Pasen kuikens in de klas van Juf El te zetten. Mevrouw Koekoek vindt het maar niks. Ze wil niks met ze te maken hebben en negeert de kleintjes. Toch weten ze haar te raken en ontstaat er een vriendschap die ervoor zorgt dat Mevrouw Koekoek tot het uiterste zal gaan om de kuikens te redden. Maar of dat gaat lukken…

Eerbetoon

Janneke legt uit: ‘Ik vind dat Mevrouw Koekoek bij veel meer kinderen bekend moet worden dan alleen bij degenen die El als kleuterjuf hebben gehad. Het is ontzettend jammer dat El de verhalen van Mevrouw Koekoek zelf niet meer kan vertellen, maar met dit boek zal Mevrouw Koekoek altijd blijven bestaan. Het is daarmee ook een eerbetoon aan Juf El.’

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------